Ruka hakee monipuolisuudessaan vertaa paitsi Suomessa myös koko Euroopassa. Alueen luonto tarjoaa rajattomat mahdollisuudet – samoin alueella toimivat mielikuvitusrikkaat ja ammattitaitoiset yritykset, jotka palvelevat niin yksittäisiä matkaajia, pienryhmiä kuin massiivisia kokoonpanojakin. Mökkimme sijaitsevat ihanteellisella paikalla – halutessasi saat rauhaa, mutta kutakuinkin kaikki Rukan tarjoamat palvelut ovat vain kivenheiton päässä.

Palvelut

  • Lähin kauppa: S-Market 300 m
  • Lähin polttoaineen kylmäasema 90 m
  • Lähin safaritalo 50 m
  • Lähin hiihtolatu 20 m
  • Lähin kelkkareitti 50 m
  • Lähin hiihtohissi 500 m (linnuntie), autolla 2,5 km

Talvella:

Rinteet ovat monipuolisia. Rukan rinneseikkailut Kuusamon puhtaan luonnon keskellä ovat huikea elämys. Löytyy lapsille, aloittelijoille, crossi-alue sekä aktiivilaskijoille omat erilaiset rinteet.  Eikä välineistä tarvitse huolehtia – kaikki tarvittava löytyy vuokraamoista. Tiesitkö muuten, että Rukan Hiihtokoulu on aivan Euroopan huipputasoa? Hissejäkin yli 20 ja rinteitä yli 30! Yleensä Rukan rinteet avataan ensimmäisenä Suomessa ja suljetaan  viimeisten joukossa.

Hiihtoladulle? Kunnossapidettyjä latuja Rukalta löytyy yhteensä noin 170 kilometriä! Taukotupia löytyy matkan varrelta useita.

Moottorikelkkailu on parasta kunnon reiteillä – omalla kelkalla tai ohjatusti. Rukalla on uskomattoman laaja ja hyvin ylläpidetty kelkkareittiverkosto, kelkkavuokraamoja ja korkeatasoisia safaritaloja. Maisemista puhumattakaan..

Poro- ja koirasafarit kuuluvat pohjoiseen. Päivä tai puolikas porojen ja koirien kanssa on hauska tapa viettää aikaa itsellesi tärkeiden ihmisten kanssa. Tästä pitävät niin lapset kuin aikuisetkin!

…näiden lisäksi talvisella Rukalla mm. pilkitään, lumikenkäillään, savusaunotaan, nautitaan hyvästä ruuasta, juhlitaan, neuvotellaan,  pelataan squashia, keilataan, ajetaan häkellyttävillä autoilla jäällä, uidaan avannossa ja, ei pidä unohtaa sitäkään, että joka vuosi Rukalla kokoontuvat Suomen ja maailman  huippu-urheilijat kilpailemaan sekä mäkihypyssä,  maastohiihdossa, laudoilla että alppihiihdossa.

Kesällä:

Kitkanjoki on luonnonkauneudessaan uskomaton kaikkine koskineen, hiekkarantoineen, jyrkkine penkkoineen ja kaikessa hiljaisuudessaan. Haluaisitko laskea sen kosket, meloa vai vaeltaa sen jylhissä maisemissa?

Riittääkö kantti kesäkelkkaradalle? Suomen suurin kesäkelkkarata löytyy Rukalta.  Eikä mistään piilosta tai pusikosta vaan ihan reteästi eturinteestä ja sen koko pituudelta!

Karhunkierros tarjoaa vaeltajalle luontoa kauneimmillaan. Karhunkierroksen kokonaispituus on 80 kilometriä ja Juuman leirintäalueelta lähtevä Pieni Karhunkierros noin 13 kilometriä. Karhunkierrosten lisäksi alueella on monia muitakin merkittyjä patikointireittejä, esimerkiksi Oulangan kanjonin päiväreitti on huiman kaunis.

Kalastatko? Kitkajoki on kuuluisa kalaisuudestaan. Voit kalastaa omatoimisesti tai oppaan johdolla.  Paikalliset yritykset järjestävät myös nuotan-vetoa,joka soveltuu loistavasti ryhmille.

Kanootti kuuluu Kuusamoon. Alueen runsaat vesistöt esimerkiksi Oulankajoki ovat kuin luodut melojalle. Vesistöt tarjoavat oivat paikat niin aloittelijalle, retkeilijälle kuin kokeneelle melojalle. Soveltuu omatoimimatkailijalle, mutta myös ohjattuja kanoottiretkiä on saatavillla.

Koskenlasku on kesän kohokohta! Koskenlaskureissuja järjestetään eri pituisina ja usean eri yrityksen toimesta. Koskenlaskussa saat kokea niin luonnon rauhaa kuin hurjaa kosken kuohuntaa.

Golf kuuluu kesään, ota siis mailasi mukaan! Rukan 9- reikäinen golfkenttä sijaitsee n. 5 kilometrin päässä Rukalta. 18- reikäinen kenttä sijaitsee Kuusamon Tropiikin vieressä.

Syksyllä:

Ruska-aika tuo pohjoiseen vuosittain kymmeniä tuhansia matkailijoita, eikä ihme sillä luonnon värien ilotulitus on mykistävää nähtävää.

Syksy on muutenkin aktiivista aikaa, sillä patikointi, kalastus ja vesillä liikkuminen jatkuvat.

Metsästys on mahdollista esimerkiksi Kuusamon Yhteismetsän alueilla, jonne lupia myy mm. Villi Pohjola.

 

Rukan aktiviteetit jatkuvat ympärivuoden –  lisätietoa löydät www.ruka.fi.